.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




marți, 23 iunie 2015

Parintele Calistrat



”Sanatatea mintii vine din iertarea lui Dumnezeu si din curatirea pacatelor din noi !
Una e schizofrenia, alta e depresia, altul este sindromul bipolar, alta este anxietatea, frica, atacul de panica. In momentul in care acestea le poti trata cu medicamente, boala sufleteasca a mintii n-o mai poti trata cu medicamente, ci aceea vine din iertarea lui Dumnezeu si din curatirea pacatelor din noi. Cand vorbim de sanatatea mintii trebuie sa vorbim de cunosterea lui Dumnezeu, trebuie sa vorbim de credinta, trebuie sa vorbim de constientizarea pacatelor. ..daca sunt absolvite, sterse, dezlegate, oprite, curatite, dar trebuiesc in mod special dezlegate!
Sanatatea se imparte la randul ei si pe latura spirituala. Sunt bolnavi la minte in sens duhovnicesc.”


***

”- Parinte, demonstreaza-mi ca exista Dumnezeu!
- Iti demonstrez!
Nu poate sa vina Dumnezeu in mod fortat sa ti se descopere, pentru ca s-ar calca cuvantul evangheliei." Poate trimiti pe cineva din morti la fratii mei pe pamant sa le povesteasca ce patimesc eu aici, poate se vor indrepta!" Iar Avram a spus asa: "au pe Moise si pe proroci.Daca de ei nu asculta, si din morti de vor invia, ei nu vor crede".
Si va repet mereu: Iesiti pe strada, de va aparea cineva in fata dumneavoastra, un om si sa zica: "Eu vin din lumea cealalta, hai sa-ti spun ce patimeste tatal tau si mama ta!" Nu-l crezi, vei crede ca e nebun, ca e schizofrenic!
Nu vei crede niciodata, pentru ca tu nu ai cum sa simti cu trairea ta de cauciuc resapat, adica plin de tigara, plin de nepasare, plin de lene, lipsit de rugaciune, de caracter moral, de constiinta treaza, sa-ti vorbeasca unul de pe lumea cealalta. Niciodata! Oricum, o vei lua ca pe o nebunie!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu