.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




duminică, 11 ianuarie 2015

Cubul


”Studiile din domeniul psihologiei sugereaza ca nu exista doua persoane care sa aiba aceeasi personalitate. Comportamentele noastre sunt diferite, iar testele de personalitate au fost concepute pentru a se afla anumite date principale despre comportamentul observabil al unei persoane.

Primele teste de personalitate au aparut in anul 1920 si aveau scopul de a oferi un sprijin in selectarea de personal, in special in cadrul armatei. De atunci, au fost dezvoltate o serie de teste de personalitate optimizate pentru diferite scopuri. Scopul urmatorului test de personalitate este acela de a te ajuta sa te cunosti mai bine si de a te distra in timpul acestui proces.

Cubul – Testul personalitatii tale

Este foarte important ca urmatoarele instructiuni sa fie respectate in ordine si sa fii cat mai sincer cu putinta.

1. Imagineaza-ti un camp. Descrie aceasta imagine pe care ai avut-o. Cat de mare este acest camp? Cum arata terenul acestui camp? Este uscat, verde, plin de flori, bine tuns?

2. Gandeste-te la un cub. Acum, pune acest cub in mijlocul campului tau. Cat de mare este acest cub? Ce culoare are cubul? Descrie suprafata cubului.

3. Gandeste-te la o scara. Cat de lunga este aceasta scara? In ce loc de pe camp se afla aceasta scara?

4. Gandeste-te la un cal. Ce culoare are calul? Ce face calul? Unde se afla calul in raport cu locatia cubului?

5. Gandeste-te la niste flori. Unde se afla florile si cat de multe sunt?

6. Gandeste-te la conditiile meteorologice. Ploua, este insorit, sau are loc o furtuna?

7. Imagineaza-ti acum intregul scenariu pe care l-ai descris pana acum. Asigura-te ca acasta imagine este foarte clara in mintea ta.
ANALIZA
Campul

Campul este reprezentarea mintii tale. Marimea acestuia este reprezentarea cunoasterii lumii din jurul tau si a vastitatii personalitatii tale. Modul in care arata campul (uscat, plin de flori) reprezinta impresia pe care o creeaza personalitatea ta la prima vedere.

• Un camp uscat/arid inseamna ca te apropii mai mult de partea pesimismului.

• Un camp plin de flori inseamna ca te apropii mai mult de partea optimismului.

• Un camp bine tuns sugereaza ca ai tendinta de a fi o persoana precauta si analitica.

Cubul

Cubul te reprezinta pe tine insuti. Dimensiunea cubului este ego-ul tau. Suprafata cubului reprezinta tot ceea ce este observabil despre personalitatea ta, sau poate ca este ceea ce ti-ai dori sa creada ceilalti despre tine. In cazul in care cubul are o suprafata specifica (marmura, lemn etc.), determina textura acestei suprafete. De exemplu, marmura este neteda, iar lemnul este o suprafata aspra. Suprafata poate fi:

Neteda – este o persoana blanda. Esti foarte atent sa nu-i ranesti pe ceilalti si incerci sa nu-i faci sa se simta inconfortabil in prezenta ta.

Aspra – esti o persana foarte directa. Ai obiceiul de a fi foarte direct in exprimare si foarte onest, indiferent de modul in care s-ar putea sa reactioneze ceilalti la felul tau de a fi. Nu prea iti pasa prea mult.

In cazul in care suprafata este denivelata sau plina de ghimpi s-ar putea sa ai o atitudine jignitoare fata de cei din jurul tau, sau iti face placere sa-i critici pe ceilalti si sa-i faci sa se simta inferiori fata de tine.
Culoarea cubului

Culoarea cubului reprezinta o analiza aprofundata a personalitatii tale. Fiecare culoare poate reprezenta o emotie sau o intreaga personalitate. Cu toate acestea, urmatoarele sunt cele mai frecvente:

Rosu – esti o persoana activa din punct de vedere fizic si te bucuri de lumea din jurul tau prin intermediul tuturor celor cinci simturi.

Galben – Esti o persoana sociabila si pui mare pret pe propria ta individualitate.

Albastru – Esti o persoana inteligenta si respecti idealurile fiecarui individ.

Violet – Esti inteligent dar ai o mult prea mare doza de perfectionism. De asemenea, esti misterios.

Gri – Esti sigur pe tine, calm si ai tendinta de a face lucrurile in felul tau. Independenta de defineste intr-o mare masura.

Negru – Ai un sentiment puternic de individualitate, independenta si te bucuri de momentele petrecute in singuratate.

Alb – Iti place simplitatea si esti o persoana buna cu cei din jurul tau.

In anumite cazuri, caracteristicile fizice ale cubului sunt unice:

Un cub care are o suprafata transparenta descrie o persoana care are tendinta de a-si exprima sentimentele si gandurile cu ceilalti. Increderea de a-ti arata gandurile si senimentele interioare presupune un grad foarte mare de sinceritate din partea ta.

Un cub format din apa/gheata descrie o persoana care le permite influentelor exterioare sa o influenteze in mod complet. Personalitatea ta este mult mai sensibila la presiune sociala, relatii si alti factori de mediu.

Un cub gol descrie o persana care pune mai mult pret pe lucrurile exterioare, neglijand de cele mai multe ori aspectul exterior. Asta nu inseamna ca nu ai nimic de oferit din interiorul tau.

Un cub de metal/ de piatra inseamna ca ai o integritate puternica. Personalitatea ta este atat de puternica incat nu poate fi influentata de forte exterioare. Esti o persoana dominanta si consistenta in comportament.

Scara

Scara reprezinta obiectivele tale. Lungimea scarii determina marimea scopurilor pe care le urmaresti. O scara mica reprezinta obiective simpliste. Locatia cubului este de asemenea importanta. Distanta dintre scara si cub reprezinta concentrarea si efortul pe care-l depui pentru indeplinirea scopurilor tale. O scara construita langa cub implica faptul ca in prezent depui efortul si concentarea pentru a-ti atinge scopurile.

Calul

Calul reprezinta partenerul ideal. Calul se poate juca, poate alerga sau se poate odihni langa cubul personal.

Un cal jucaus implica faptul ca partenerul tau nu ia mult prea in serios relatia in care sunteti implicati.

Un cal care alearga implica faptul ca partenerul tau nu poate fi intotdeauna in jurul tau.

Un cal care doarme sau care se odihneste implica faptul ca partenerul tau este pe deplin implicat relatia dintre voi doi.

Culoarea calului

Culoarea maro este cea mai intalnita. Asta inseamna ca nu cauti ceva in mod special intr-un partener.

Un cal negru inseamna ca partenerul tau este imprevizibil si misterios. De asemenea, inseamna ca nu te vei plictisi prea usor de relatia cu aceasta persoana. In acest caz, partenerul este cel dominant.

Un cal alb inseamna ca partenerul tau este loial. Cu toate acestea, cu timpul, lucrurile pot deveni plictisitoare intre voi doi.

Florile

Florile sunt reprezentarea familiei si a prietenilor tai. Numarul florilor determina popularitatea pe care o ai. Locul in care se afla acestea determina cat de apropiat esti fata de cercurile tale sociale. Culoarea florilor poate descrie, de asemenea, sentimentele pe care le ai fata de colegii sau de prietenii tai.

Conditiile atmosferice

Ploaia simbolizeaza problemele tale. Intensitatea ploii simbolizeaza gravitatea problemelor. Ceata reprezinta incertitudinea si misterul, sau o criza de identitate. O vreme insorita sau o vreme frumoasa reprezinta o atitudine increzatoare, plina de optimism. Un vant puternic sugereaza faptul ca iti faci griji cu privire la viitor.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu