.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 11 septembrie 2014

Cele 12 uimitoare lectii de viata oferite de filmul Peaceful Warrior

”Exista foarte multe filme din categoria celor care transmit mesaje deosebit de profunde la care ne-am putea gandi. Unul dintre aceste filme este Peaceful Warrior. Bazat pe cartea scrisa de Dan Milman inspirata de o poveste de viata adevarata, Paceful Warrior este mai mult decat un film, este o experienta cinematografica unica, recomandat in special celor care nu l-au vazut inca. Atat pentru cei care l-au vazut si au fost impresionati, cat si pentru cei care urmeaza sa-l vada, am alcatuit o lista de lectii de viata pe care le-am invatat vizionand acest film. Iata care sunt cele 12 uimitoare lectii de viata pe care le-am invatat vizionand filmul Peaceful Warrior:

1. Frica este cea care creaza neliniste si cea care contribuie la o lipsa de pace in realitatea curenta
– Frica, indiferent de ceea ce este declansata, te indeparteaza de momentul prezent, fortandu-te sa-ti muti concentrarea asupra reactiei produsa de aceasta la nivel fizic si emotional. Cum ne-am putea astepta sa fim impacati in acest moment, daca nu putem sa-l traim pe deplin, condusi fiind de frica pe care am creat-o?

2. Atunci cand faci ceva pentru rezultatul final, este mult mai dificil sa duci sarcina la bun sfarsit
– In aparenta aceasta lectie de viata poate sa para lipsita de sens, deoarece fiecare dintre noi ne putem gandi la oameni care au fost motivati de rezultatul final, acesta fiind cel care i-a condus pe parcursul intregului proces. Cu toate acestea, asteptarile pe care le avem fata de un anumit rezultat ne descurajeaza si ne minimalizeaza aptitudinie care ne pot ajuta sa ajugem acolo. In loc sa-ti propui sa slabesti 10 kg in doar 2 saptamani si sa-ti masori progresul zi de zi, mai bine incepi sa ai grija de corpul tau si sa faci tot ceea ce poti, detasandu-te complet de rezultate si permitandu-le sa-si faca aparitia in ritmul lor.

3. Vechile mentalitati si experientele anterioare ne definesc limitarile
– De mult prea multe ori le permitem rezultatelor din trecut sa ne dicteze ce putem sau ce nu putem face in prezent, in loc sa privim fiecare experienta ca pe una asa cum este de fapt, complet separata.

4. Graba si agitatia este cea care ne impiedica sa ne bucuram de momentul prezent
– Fiecare dintre noi suntem mult prea ocupati. De mult prea multe ori incercam sa facem mai multe lucruri in acelasi timp. Aceasta lectie ne aminteste pur si simplu sa ne bucuram de momentul prezent, sa ne facem timp si sa ne bucuram de doar un singur lucru la un moment dat. Nu conteaza cat de lumeasca sau de complicata este sarcina, deoarece atunci cand ii acordam intreaga noastra atentie s-ar putea sa fim complet surprinsi.

5. Nu fugi de infrangere, de fapt, nu mai evalua totul ca fiind o vitorie sau un esec 

- Din fiecare experienta de viata acumulam cate ceva. Din cate se pare, este mult mai usor sa acumulam ceva din experientele care ne conduc catre rezultate pozitive. Imagineaza-ti cum ar fi daca nu am mai evalua toate rezultatele noastre si in schimb ne-am concentra asupra a ceea ce am acumulat din experienta de viata respectiva.

6. Gandurile nu dezvaluie nimic despre tine
– Gandurile din mintea ta sunt doar ganduri. Multe dintre gandurile din mintea ta isi fac aparitia in mod automat si pot fi foarte usor folosite pentru a te satisface sau pentru a te afecta pe tine insuti. In loc sa le permiti gandurilor din mintea ta sa-ti guverneze viata, observa-le ca fiind ceea ce sunt, doar ganduri.

7. Tot timpul se intampla cate ceva
– Fiecare dintre noi am fost cuprinsi de o stare completa de plictiseala la un moment dat. Chiar si in acele momente extrem de plictisitoare din viata se intampla ceva in jurul tau, chiar daca tu nu-ti dai seama. Data viitoare cand esti plictisit, fa-ti timp si observa cu adevarat imprejurimile si da-ti seama ca propria ta exitenta este un miracol al acelui moment.

8. Societatea / Media / cei din jurul nostru ne atribuie limitari, dar ele devin adevarate doar daca le acceptam
– Oamenii pot spune ceea ce-si doresc in baza propriilor lor convingeri. Convingerile si limitarile celorlalti pot face parte din realitatea ta doar daca le accepti cu adevarat. Gandeste-te la numarul mare de oameni care au sfidat ceea ce credeau ceilalti oameni ca este cu adevarat posibil pentru ei.

9. Totul are un scop si depinde de noi sa-l descoperim
– chiar si cele mai dificile, provocatoare sau emotionale experiente din viata noastra au un scop mult mai mare decat credem multi dintre noi. Este alegerea noastra daca vrem sa privim in interiorul nostru si sa-l descoperim sau daca alegem sa ne luptam in continuare cu experienta dificila din trecutul nostru.

10. Moartea nu poate fi asemanata cu tristetea
– Tristetea poate fi asemanata cu faptul ca unii oameni nu traiesc niciodata.

11. “Daca nu voi reusi”
– Acesta este doar o proiectie mentala a mintii tale in viitor, scapa de ea. De ce i-am permite unui gand despre un moment viitor sa ne impiedice sa facem ceva chiar in momentul acesta?

12. Dorinta nu produce nimic altceva decat suferinta

– Gandeste-te la asta. Atunci cand nu primim ceea ce ne dorim avem parte de suferinta. Atunci cand primi ceea ce dorim suferim in continuare deoarece nu stim cat timp va ramane ceea ce ne-am dorit in viata noastra.”

(sursa: e-dimineata.ro)

2 comentarii:

  1. intelepte sfaturi si explicatii... Numarul 3 cred ca ne defineste pe fiecare.Numarul 4 reprezinta ceea ce evit totdeauna si sunt mandra ca in ultimii ani functioneza :)
    Despre 7 si 8 sunt si eu constienta de ceva vreme. 5 si 9 sunt idei pe care mi le repet deseori...
    Multumesc pentru clara expunere. >:D<

    RăspundețiȘtergere