.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




joi, 23 ianuarie 2014

sănătatea tiroidei



"Una dintre principalele funcții ale glandei tiroide este secreția de hormoni: tiroxina (T4) și triiodotironina. Un bun echilibru al acestor hormoni se reflectă direct în metabolismul nostru. Astfel, orice modificare în funcționarea glandei tiroide va determina apariția hipertiroidismului sau hipotiroidismului, două boli care necesită tratament special și o schimbare a stilului de viață.

Totodată, remediile naturiste sunt de mare ajutor în ceea ce privește reglarea glandei tiroide. Un astfel de remediu este cel cu miere și nuci!


Nucile reglează funcția glandei tiroide

Nucile au numeroase beneficii pentru sănătate și trebuie incluse în alimentația noastră. Printre beneficiile consumului de nuci amintim reglarea nivelului de colesterol, însă multe persoane nu știu faptul că acestea ajută, de asemenea, la reglarea glandei tiroide. Iată de ce!

- Nucile sunt bogate în seleniu, un oligoelement esențial care reglează glanda tiroidă și ajută la buna metabolizare a hormonilor în organism.

- Lipsa de seleniu în organism are drept consecințe diminuarea nivelului de iod, implicit declanșarea hipotiroidismului;

- Pe de altă parte, în cazul în care suferi deja de o inflamare a glandei tiroide, este recomandat să se consume între 15 și 30 de grame de nuci zilnic. Se vor consuma nuci verzi, căci acestea conțin cele mai mari cantități de seleniu.

Beneficiile mierii pentru glanda tiroidă

Mierea naturală este o adevărată comoară pentru sănătatea corpului. De exemplu, consumul regulat de miere energizează organismul, susține funcțiile creierului și sprijină buna funcționare a ficatului. Astfel, dacă acestea din urmă funcționează bine, glanda tiroidă nu va avea de suferit.

Totodată, trebuie să fim conștienți că glanda tiroidă este expusă la factorii de mediu și că toxinele din aer și alimente pot afecta funcționarea optimă a acesteia.

Dreptul urmare, consumul regulat de miere ajută la detoxifierea organismului, în timp ce furnizează corpului substanțe nutritive 100% naturale. În plus, mierea stimulează secreția de acizi grași Omega-6 care, la rândul lor, reglează procesele hormonale ale organismului. Nu în ultimul rând, mierea este un substitut excelent pentru zahăr.

Remediu cu miere și nuci pentru reglarea glandei tiroide

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

- 40 nuci verzi;
- 1 kilogram de miere pură 100% naturală (care să nu conțină zahăr);
- 1 borcan mare de sticlă, cu închidere etanșă.

Mod de preparare:

- Se taie nucile verzi pe jumătate cu tot cu coajă (posibil doar în cazul nucilor verzi). Dacă alegi nuci normale, se îndepărtează coaja și se păstrează doar miezul;
- Se pun nucile în borcanul de sticlă și se adaugă mierea;
- Amestecul se ține la macerat timp de o săptămână, iar apoi se pot consuma în fiecare dimineață, mai precis câte două lingurițe (15 grame);
- De asemenea, amestecul se poate consuma și seara alături de o felie de pâine de secară."


sursa:  http://www.clicksanatate.ro

"Dieta:
- Pectina de citrice – timp de doua saptamani, de trei ori pe zi.
- Zeolit - timp de doua saptamani, doua capsule la sase ore si apoi la doua-patru capsule pe zi.
- Seleniu - aport crescut de consum de nuci de Brazilia, patru-cinci mai mult dimineata in fiecare saptamana. Iau in mod obisnuit o capsula de seleniu pe zi.
- Fara gluten si produse lactate si reducerea aportului de zahar.
- La micul dejun zilnic amestec de seminte de dovleac, seminte de chia, seminte de in, caju, nuca de cocos si scortisoara.
- Zilnic piure cu apa de nuca de cocos, o lingurita de pulbere verde, afine, banane, goji, extract de ciuperci, 1/2 lingurita de maca pulbere si stevie. Este delicios si energizeaza."

- sursa



Scepticii pot spune ca a fost pura coincidenta, dar am crezut cu adevarat ca atunci cand ai o afectiune grava de sanatate, de ce sa avem doar o singura optiune? Si de ce poate un medic (care are un interes financiar) sa aibe controlul asupra vietii tale si a viitorului tau? Ofera-ti cei mai buni nutrienti. Adauga mai multe alimente noi in dieta ta, mai ales fructe de padure. Asigurate ca iti oferi suficiente grasimi sanatoase, cum ar fi uleiul de nuca de cocos, avocado si ulei de masline extravirgin. Nucile si seminte pot fi pastrate pentru gustari sanatoase sau incorporate in retete delicioase. Investeste intr-un filtru de apa de inalta calitate si un blender excelent pentru piureuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu