.

"Vino și asează-te.
Peste două zile nu voi mai fi aici...
Și pe urmă...niciodată."
(Vasili Șukșin)




sâmbătă, 19 februarie 2011

Nu exista iubiri imposibile…


"Nu exista iubiri imposibile…Exista iubiri contrariate sau violentate de catre terte persoane sau de catre reguli, sau interzise inca de tabu-uri. Si sunt mult mai numaroase decat ne putem imagina. Exista iubiri traversate de frici, ratacite de amagiri, batute de vanturi contrare, infranate de obstacole reale sau imaginare, inchise de ziduri pe care ni le imaginam, pentru noi sau pentru celalalt.
Nu exista iubiri imposibile… pentru ca iubirea este una dintre fortele cele mai puternice, este purtatoarea unei energii atat de mari, incat este capabila sa traverseze multe dificultati, sa se opuna pericolelor nenumite, sa invinga toate opozitiile, si sa depaseasca toate obstacolele. Este adevarat ca exista iubiri fragilizate de indoiala…ranite de contradictii…ratacite in credinte sau asasinate de certitudini eronate.
Nu exista iubiri imposibile….ci doar relatii amoroase care par imposibile. Dar dincolo de asta cu totii cunoastem atatea povesti de iubire, care aveau impotriva lor toate fortele universului, care ar fi trebuit sa fie imposibile si care totusi au supravietuit si chiar au rezistat in ciuda tuturor interdictiilor, tuturor obstacolelor.
Iubirea (…) ascunde in ea misterele vietii, iar acest fapt ii da o forta inepuizabila, forta care ne uimeste, fara sa ne surprinda, atunci cand noi suntem beneficiarii." ( Jacques Salomé )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu